Facebook forenkler sikkerheten

Facebook forenkler sikkerheten

Vil bedre personvernet, men flere er skeptiske.

For noen måneder siden annonserte Facebook at de hadde planer om å gjøre endringer i personvernet på nettsamfunnet. Målet var å gjøre det enklere for brukerne å styre hva som kommer ut til hvem, og nå er de nye endringene på vei ut til nettsamfunnets 350 millioner brukere.

I tillegg til å forbedre selve innstillingene og samle dem i ett enkelt grensesnitt, har Facebook også laget et verktøy for å ta brukerne enkelt gjennom de nye innstillingene og eventuelt oppdatere dem. Brukerne vil få mulighet til å beholde de gamle eller godta Facebooks egne anbefalinger. Brukerne vil også kunne opprette innstillinger for hver eneste ting de legger ut på nettstedet, for eksempel en statusoppdatering eller et bilde, via en rullegardinmeny.

Fjerner Norge

Som tidligere annonsert har Facebook også kvittet seg med de regionale nettverkene. Det har blitt erstattet med fire alternativer: venner, venner av venner, alle og tilpasset. Folk kan fremdeles velge å gjøre profilen åpen for andre i sine jobb- og skolenettverk.

Ifølge IDG News hadde Facebook hadde planer om å innføre endringene allerede i juli, da de innrømmet at det var et problem at personvernsinnstillingene var spredt over flere sider og at de manglet konsistent. Dette forvirret brukerne, og gjorde at mange ikke tok innstillingene ordentlig i bruk.

Får kritikk

Facebook møtes ofte med kritikk når de gjør endringer på nettsamfunnet, både når det gjelder det visuelle, men også endringer knyttet opp mot sikkerhet og personvern. Heller ikke denne gangen får nettsamfunnet unnslippe. Ifølge BBC News er kritikerne skeptiske til de nye standardinnstillingene, som de mener vil gjøre det svært lett for søkemotorer som Google og Bing å få tilgang til din private informasjon.

- Disse nye "personvern"-endringene er tydelig ment å tvinge Facebook-brukere til å dele informasjon offentlig i enda større grad enn før. Som om ikke det var nok, vil endringene faktisk føre til at brukerne får mindre kontroll over noe av sin personlige data, sier den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen Electronic Frontier Foundation i en uttalelse, ifølge BBC.

Sikkerhet