Facebook gjør personvern-endringer

Facebook gjør personvern-endringer

Gjør tre store endringer som skal gjøre det enklere å sikre personvernet på nettsamfunnet.

De nye sikkerhetsinnstillingene vil rulles ut for brukerne iløpet av de neste ukene, ifølge Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

- Vi har fokusert på tre ting; en enkelt innstilling for innholdet ditt, mer effektive innstillinger for grunnleggende informasjon og enkle innstillinger for å slå av applikasjoner, skriver han på den offsielle Facebook-bloggen.

Endringene kommer etter sterkt press fra både brukere, pressen samt statlige og private personvernsforkjempere om at sikkerheten ikke var bra nok og at innstillingene var for kompliserte å bruke.

Lettere for alle

Facebook innfører en ny side for personverninnstillinger. Her vil du blant annet kunne styre hvem som har tilgang på innholdet du legger ut på nettsamfunnet (under Sharing on Facebook). Du kan velge om innholdet skal være synlig for alle, venner av venner eller bare dine venner.

Det skal også være enklere å håndtere hva slags grunnleggende informasjon du deler med Facebook-samfunnet. Du skal kunne blokkere tilgang til Facebook-profilen din og dine venners profiler.

- Men vi anbefaler at du lar disse innstillingene være åpen for alle. Hvis ikke risikerer du at folk du kjenner ikke finner deg og det vil gjøre Facebook mindre nyttig for deg, påpeker Mark Zuckerberg.

Disse kontrollene er tilgjengelig under Basic Information Information på siden for personverninnstillinger.

Facebook sier det også er enklere å stenge ute tredjepartsapplikasjoner og nettsider som kan få tak i din private informasjon. Du skal også enkelt kunne skru av tilgang fra tredjepartsselskaper som får tilgang til din informasjon (såkalt Instant Personalization).

Trykk på bildet til høyre i artikkelen for å sjekke ut de nye innstillingene.

Sikkerhet