Facebook har 350 millioner brukere

Facebook har 350 millioner brukere

Feirer Facebooks popularitet med åpent brev og nye grep.

- Det har vært et flott år for å gjøre verden mer åpen og sammenkoblet. Takk for hjelpen, skriver Mark Zuckerberg i et åpent brev i sin blogg.

Nettverkssiden han skapte for fem år siden, Facebook, har nå passert svimlende 350 millioner brukere. Det tilsvarer nesten 73 ganger Norges befolkning.

Nå lanserer Zuckerberg endringer. Personvernmodellen til nå har vært bygget rundt nettverk, som skolen, selskapet eller regionen du bor i. Mens dette fungerte i starten, har økt «innbyggertall» på Facebook gjort at det ikke lenger er like gunstig personvernmessig. Nå inneholder enkelte regionale nettverk millioner medlemmer.

Regionale nettverk forsvinner

- Planen vi har kommet opp med er å fjerne regionale nettverk fullstendig og skape en enklere modell for personvernkontroll, der du kan stille inn at innhold kun skal være tilgjengelig for dine venner, venners venner eller alle, sier Zuckerberg.

- Vi legger også til noe mange av dere har spurt om – muligheten til å kontrollere hvem som ser hver individuelle innholdsbit du skaper eller laster opp. I tillegg vil vi også fullføre noe mange av dere har etterspurt om å gjøre personvernsinnstillingssiden enklere ved å kombinere noen innstillinger.

- Sjekk ut innstillingene

Ettersom regionale nettverk blir en saga blott og nye innstillinger for personvern kommer på plass i løpet av de neste to ukene, oppfordrer Zuckerberg folk til å ta en ny kikk på sine personvernsinnstilinger.

- Vi har jobbet hardt med å bygge kontrollfunksjoner som vi tror vil bli bedre for deg, men forstår også at alle har forskjellige behov. Vi vil foreslå innstillinger basert på din nåværende personvernspreferanse, men det beste for deg for å finne de rette innstillingene er å lese gjennom alle alternativene og tilpasse dem til deg selv. Jeg råder deg til å gjøre dette, og vurdere hvem du vil dele med på nett.

Du kan lese hele det åpne brevet her.

Sikkerhet