Facebook-kontoer på billigsalg

Facebook-kontoer på billigsalg

Hackede Facebook-kontoer som selges superbillig er den nye trenden.

Skurker har funnet en ny forretningsmodell: Salg av hackede Facebook-kontoer for en billig penge, skriver The Sun.

Det koster under ti kroner for innloggingsdetaljer. Skal man dømme ut fra antall tilfeller av hacking har dette vist seg som lønnsom business.

- Vi gir legger ut en stor mengde personlig informasjon på sosiale nettverk. Horder av kriminelle trekkes mot disse. Om du så besøker Facebook eller banken i forbindelse med julehandelen bør du være bevisst på at hacking og identitetstyveri har en tendens til å stige i enkelte årstider, senior sikkerhetsrådgiver i Trend Micro, Rik Ferguson.

-Beskytt kundene dine

Selskapet har funnet ut at også passord for Myspace, Skype og dataspill-kontoer selges på billigsalg. I tillegg kan et sett med kredittkortdetaljer kjøpes for 250 kroner. Innloggingsinformasjon til nettbanker selges for 350 kroner per stykk.

Europa, Afrika- og Midtøsten-direktør i Safenet, Gary Clark, mener nettstedene må ta ansvar på vegne av sine kunder og beskytte dem mot skurker.

- Uansett om det dreier seg om kontodetaljer på Facebook, personlige økonomidata brukt på nettbank eller kredittkortdetaljer sendt i forbindelse med nettshopping. Eiere av nettsider bør kunne garantere sikkerhet, ellers må de forvente at folk drar andre steder, sier han.

Oppdra brukere

Han mener det er et minimumskrav at alle data krypteres. I tillegg mener han sider som håndterer økonomiske data må følge standarder som Payment Card Industry Data Secirity Standard (PCI DSS).

- Det er ingenting vi kan gjøre for å stoppe skurker fra å forsøke sine svindeltriks, bortsett fra å lære opp brukere til å ikke falle for triksene. Men når det gjelder data må nettsideeiere være på hugget og tilby passende sikkerhetstiltak.

Sikkerhet