Facebook lagrer mer enn du tror

Facebook lagrer mer enn du tror

Jusstudent ba Facebook om å få utlevert all informasjon de hadde om ham - og ble sjokkert.

Da jusstudenten Max Schrems fra Wien i Tyskland ba Facebook om å få utlevert all informasjon selskapet har lagret om han fikk han langt mer enn forventet, melder NTB.

Han mottok hele 1.222 sider med opplysninger, inkludert informasjon Scherms aldri har godkjent at Facebook skulle få lov å lagre.

Opplysningene inneholder informasjon om hans bevegelser, vennskap og gamle lynmeldinger med politiske ytringer og informasjon om en venns mentale tilstand.

Rasende jusstudent

Nå er Scherms rasende på Facebook fordi informasjonen ikke er slettet.

- Det er en skandale at de forteller brukerne at de lett kan fjerne innholdet på sidene sine når og hvis de ønsker det, når Facebook faktisk beholder det, sier Schrems.

Saken er klaget inn til datatilsynet i Irland, hvor Facebooks europeiske hovedkvarter ligger.

Kan være mer

På nettstedet Europe versus Facebook har Schrems påpekt 22 områder han mener Facebook bryter europeisk lovgiving.

I tillegg tror han Facebook sitter på mer informasjon enn han har mottat.

- Jeg fikk utlevert stoff i 57 forskjellige datakategorier, og vi vet det finnes flere, men disse blir ikke utlevert sier Schrems til nyhetsbyrået Ritzau.

Etter historien ble kjent i mediene har over 40.000 andre Facebook-ere fulgt eksempelet og bedt om innsyn i hvilke opplysninger selskapet har lagret om dem.

Facebook sitter på en enorm mengde informasjon om sine over 850 millioner brukere over hele verden - gull verdt for markeds- og reklamebransjen.

Les om:

Sikkerhet