Facebook lanserer engangspassord

Facebook lanserer engangspassord

Midlertidige passord på sms skal gjøre livet tøffere for nettsvindlere.

Vegrer du deg for å logge på Facebook på fremmede datamaskiner, kan du nå puste lettet ut. Nå skal det nemlig bli mulig å komme inn på nettsamfunnet ved hjelp av et midlertidig passord.

- Vi lanserer engangspassord for å gjøre det tryggere å bruke Facebook på steder som hoteller, kafeer og flyplasser, skriver produktsjef Jake Brill i et blogginnlegg.

- Er du bekymret for sikkerheten på maskinen du benytter for å logge deg på Facebook, kan vi sende deg en melding med et engangspassord du kan bruke i stedet for ditt vanlige passord.

Beskyttelse på hackede maskiner

For å kunne motta et slikt passord må man først ha registrert mobilnummeret sitt på Facebook-kontoen. Meldingen med engangspassordet, som kun vil være gyldig i 20 minutter, kan man få ved å sende "opt" til nummer 32665.

Det nye tilbudet skal gjøres gradvis tilgjengelig, men etter planen skal systemet fungere over hele verden i løpet av de neste to ukene.

Facebook har i årevis slitt med å holde tritt i kampen mot nettsvindlere, som stadig vekk finner nye måter å missbruke nettsamfunnet på. Håpet er at de nye sikkerhetstiltakene vil beskytte brukerne hvis maskinen de benytter har blitt hacket, og svindlere har installert programvare for å stjele passord på maskinen.

Fjernutlogging og sikkerhetsspørsmål

Dette er ikke det første sikkerhetstiltaket fra Facebook den siste tiden. I forrige måned introduserte nettsamfunnet et nytt system som gjør det mulig for brukere å spore opp hvilke maskiner som har blitt brukt for å logge seg på profilen deres. Det ble også mulig å logge seg ut fra andre maskiner enn den man sitter betjener der og da.

Facebook har også planer om å be brukerne oppdatere kontaktinformasjon og sikkerhetsspørsmål oftere. Utsettes man for profilhacking på Facebook vil nettopp slik informasjon gjøre det lettere for den opprinnelige profileieren å fa tilbake den kaprede kontoen.

Les om:

Sikkerhet