Facebook lekker som ei sil

Facebook lekker som ei sil

Mange populære applikasjoner på Facebook lekker din personlige informasjon.

Avisen Wall Street Journal avslører i dag at applikasjoner på Facebook lekker personlig informasjon til både annonseselskaper og analyseforetak, skriver Pc för alla i Sverige.

LES OGSÅ:

Søppelpostspreder på Facebook dømt

Mange av de vanligste og mest populære applikasjonene på Facebook, deriblant spillet Farmville, skal ha lekket brukeres navn og brukeridentifikasjon, og i visse tilfeller også navnene på vennelista til brukeren.

Millioner av brukere skal ha vært utsatt for problemet, uansett hvordan de har tilpasset sikkerhetsinnstillingene på tjenesten. Lekkasjene bryter ifølge Wall Street Journal mot Facebooks egne brukeravtaler, og avisen setter nå spørsmålstegn ved tjenestens pålitelighet.

- Brukerne har kontroll

Det er usikkert hvor lenge informasjon om brukerne har lekket ut, men en talsmann for Facebook sa på søndag at selskapet akkurat nå jobber med å sette opp sperrer som "dramatisk" skal begrense hva slags brukerinformasjon som leveres ut.

LES OGSÅ:

Finn Facebook-spionene

- Våre tekniske systemer har alltid inkludert sterke regler for hvordan brukernes informasjon kan benyttes. Vi kommer til å fortsette å jobbe i samme ånd, og vil sørge for at brukerne har kontroll over hvilken informasjon som leveres ut, meddeler Facebook overfor Wall Street Journal.

Applikasjoner på Facebook brukes flittig av mange av tjenestens over 500 millioner medlemmer. Wall Street Journal skriver at samtlige av de ti mest populære applikasjonene lekket ut brukernes personlige informasjon.

Lekker informasjon om dine venner

Applikasjonene som avsløres inkluderer blant andre Farmville, Mafia Wars, Texas Hold'em Poker og Frontierville. Tre av de ti mest populære applikasjonene lekket til og med ut informasjon om brukernes venner til utenforstående selskaper.

Disse applikasjonene er ikke utviklet av Facebook, men er laget av eksterne selskaper som har funnet en måte å omgå de sikkerhetssperrene som finnes på Facebook. Den personlige informasjonen som lekkes om brukerne kan utnyttes av for eksempel annonse- og reklameselskaper for å lage mer direkte og relevante annonser rettet mot brukerne.

- Vi har tatt kraftige grep

Siden fredag har Facebook stoppet alle applikasjoner som bryter med Facebooks avtale og disse må endre sine programkoder slik at brukernes informasjon ikke leveres ut.

- Vi har tatt kraftige grep og stengt alle applikasjoner som bryter våre regler og avtaler, sier en talsmann for Facebook til Wall Street Journal.

LES OGSÅ:

Statuskapring på Facebook

Artikkelen er oversatt fra en original artikkel skrevet av Michael Jenselius hos Pc för alla.

Les om:

Sikkerhet