- Facebook er skapt for å dele

- Facebook er skapt for å dele

Facebook har fått mye pepper etter at selskapet gjorde mer brukerinformasjon offentlig, og la til flere alternativer til det allerede kompliserte personvern-innstillingene.

Etter kritikk svarte selskapet forrige uke med å lansere et nytt og lettere personvern-panel for sine brukere, noe som gjenopprettet muligheter til å gjemme noe profilinformasjon, og som gir brukerne en “av-knapp” slik at de kan blokkere alle tredjeparts nettsider og applikasjoner som ellers ville hatt tilgang til deres profil.

Mye kritikk

Nå som situasjonen har roet seg litt ned, har PC Worlds internasjonale nyhetstjeneste, IDGNS, hatt en sjanse til å ta en snakk med Facebooks teknologidirektør, Bret Taylor, om personvern-bråket og Facebooks reaksjon til det hele.

IDG News Service: -Det har vært et intenst fokus på Facebook og personvern den siste tiden, men å “beskytte” seg på nettet er et veldig bredt emne. Hva er ett helhetlig syn på personvern-problemet sett med dine øyne?

Bret Taylor: - En veldig viktig ting som burdte vært nevnt, men som ble glemt i dialogene før sikkerhets-endringene ble gjort forrige uke, er at Facebook primært er et nettsted for deling av informajon, video, bilder og så videre. Våre brukere blir medlemmer for å kunne dele med venner og kjente. Grunnen til at du velger å laste opp ett bilde på Facebook og ikke bare ha det lagret på dataen din er jo fordi du vil at venner skal se det, kommentere det og like det. Facebook er ikke primært et sted kun for lagring av informajon eller filer, men et sted hvor du og kan dele alt dette med andre. Når det er sagt, gir Facebook deg også muligheten til å kunne vite hvem du deler informasjonen og bildene dine med.

- Personvern på Internett og personvern på Facebook blir selvfølgelig to forskjellige ting. Det bør være åpenbart at når det er snakk om personvern og banktjenester på nett, betyr det noe helt annet enn når det er snakk om personvern på Facebook. Personvern på Facebook dreier seg om noe litt annet, for eksempel når du laster opp et bilde, at du da kan velge selv hvem som kan se det og hvem som ikke får se det. Samtidig er det viktig for Facebook at bestevennen din fra barneskolen skal kunne klare å finne deg og kjenne deg igjen. Å balansere dette er et viktig element, og å kunne se at det er ulike aspekter å tenke på innen personvern.

Viktig med balanse når det gjelder personvern og sosiale nettverk

IDGNS: - Talsmenn for personvern vil at Facebook skal opprette mer konservative standardinnstillinger for deling av ulike typer informasjon og innstillinger som overlater brukerne selv til å pro-aktivt velge om de er villige eller ikke villige til mer deling. Hvordan klarer dere å få til en balanse mellom disse bekymringene og risikoen for å skade Facebooks sosiale nettverk-kultur, som jo er hjelp til å finne folk og kommunisere med dem.

Taylor: - Denne balansen er noe vi snakker mye om internt. Det er ganske åpenbart at vi trenger en viss mengde med deling, ellers hadde det vært umulig å finne andre mennesker som ikke var dine Facebook-venner fra før. Det vi har forsøkt å gjøre med våre personvern-innstillinger er å reflektere normene angående usuage på vårt nettsted. Selvfølgelig er ikke alle personvern-innstillingene perfekte for alle våre brukere, så vi forsøker å gjøre endringer av disse så lette som mulig, og det var dette lanseringen forrige uke handlet om. De fleste som er brukere på Facebook har endret personvern-innstillingene sine en eller annen gang.

Sikkerhet