Facebook straffer utro utviklere

Facebook straffer utro utviklere

Utestengt etter mistanke om salg av brukerdata til annonsefirmaer.

"Alle" legger ut opplysninger om sg selv på sosiale nettverk, og Facebook er stadig i hardt vær på grunn av personvernet. Da er det sånn passe uheldig hvis det viser seg at noen utro utviklere lekker sensitiv informasjon.

Facebook har bekreftet at "under et dusin" eksterne utviklere har lekket brukeridenter til en profesjonell videreselger av data. En brukerid er et unikt nummer som identifiserer Facebook-profilen din og som dermed kan brukes til å samle all informasjon du har gjort offentlig tilgjengelig.

Nektet adgang

Nå ønsker Facebook å ta grep og sende ut et tydelig signal om slikt salg av brukerdata er uakseptabelt på det sosiale nettstedet. Utviklerne som er mistenkt for å ha brutt Facebooks regler er utelukket fra nettsamfunnet i et halvt år, skriver Mike Vernal på selskapets blogg.

Synderne skal ikke være blant de viktigste utviklerne av applikasjoner til Facebook, ingen skal ha utviklet apps på topp 10-listen.

- Vi krever at disse utviklere slutter med å jobbe for oss en stund og på nytt bekrefter at de ønsker å følge våre bedriftsregler, skriver Vernal.

Profesjonell

Selv om en bruker-id på Facebook i utgangspunktet ikke ikke omfatter persondata, er de en ettertraktet salgsvare som annonsebyråer og spamfirmaer betaler gode penger for.

- Facebook har aldri og vil aldri selge slik informasjon. Vi har nulltoleranse for videreselgere av data fordi de undergraver helt grunnleggende prinsipper som brukerne forventer at Facebook støtter, skriver Vernal.

Vernal skriver også at Facebook jobber med en "teknisk løsning" for å unngå at bruker-id kan lekkes i fremtiden, og samarbeider med utviklere av de mest populære nettleserne for å få dette til.

Sikkerhet