Facebook utsatt for hacker-angrep

Facebook utsatt for hacker-angrep

Hackere har utnyttet et sikkerhetshull i Java, men ifølge Facebook har ingen sensitive opplysninger blitt lekket.

Facebook fortalte på fredag at det sosiale nettverket har blitt utsatt for et hacker-angrep.

Selskaper sier det ikke finnes bevis for at sensitiv brukerinformasjon har blitt lekket.

Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ifølge Facebook skjedde angrepet forrige måned, etter at utviklere fra selskapet besøkte en nettsted for mobile utviklere. Denne nettsiden innholt skadelig kode som forsøkte å installere ondsinnet programvare på de ansattes datamaskiner.

I et blogginnlegg skriver Facebook at datamaskinene til alle ansatte var blitt oppdatert, og kjørte sikkerhetsprogramvare, men til tross for dette lyktes den skadelige koden å angripe datamaskinene.

-De berørte datamaskinene ble koblet ut så fort vi oppdaget angrepet, og vi kontaktet politiet. Vi satte i gang en omfattende etterforskning som fortsatt pågår, skriver Facebook i et blogginnlegg.

Sikkerhetshull i Java

Facebook sier også at det ikke finnes noen beviser for at brukernes informasjon har falt i gale hender. Det er fortsatt usikkert hvem som står bak angrepet. En talsmann for selskapet har valgt å ikke kommentere dette ytterligere.

Angrepet utnyttet i følge Facebook et tidligere ukjent sikkerhetshull i Java som gjorde det mulig omgå alle sikkerhetsbarrierer. Facebook rapporterte sikkerhetshullet til Oracle, som slapp en Java-oppdatering den 1 februar.

Facebook var ikke det eneste selskapet som ble berørt av dette angrepet.

- Det ser ut til at andre selskaper også har blitt angrepet. Vi har informert dette til de berørte, skriver Facebook.

Sikkerhet