Facebook-virus i gjesteboka

Facebook-virus i gjesteboka

It-sjefer oppfordres til å skjerpe sikkerheten etter nytt Facebook-angrep.

Hackere har funnet nok en måte å angripe Facebook-brukerne på. Denne gangen kommer angrepet på "wall-en", nettsamfunnets gjestebok.

Meldingen ser ut til å komme fra en venn, og inneholder en link som angivelig skal ta deg til en video hos Google. Det forteller Graham Cluley i sikkerhetsselskapet Sophos til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Men når du klikker på linken, kommer du til en side som ber deg laste ned en ny versjon av Flash. Laster du ned fila, kommer det et bilde av et hoffnarr som rekker tunge, og hackerne har fått det som de vil.

LES OGSÅ: Stygg orm i nettsamfunn

Hackerne har dermed installert en trojansk hest på maskinen; " Troj/Dloadr-BPL". Denne kan de bruke til diverse ting, som for eksempel å sende spam eller distribuere malware. Så langt ser det ut til at angrepet retter seg utelukkende mot Windows-maskiner.

- Så snart du har lastet ned fila, eier de pc-en din, sier Cluley.

Metoden hackerne bruker har blitt brukt i mail i lang tid, men Cluley frykter at folk er mindre mistenksomme når det gjelder nettsamfunn som Facebook. Meldingen ser som sagt ut som en hyggelig link fra en på vennelista, men disse vennene har gått i virusfella og vet ikke hva som foregår.

LES OGSÅ: Nettsamfunn til hundene

- Vær veldig forsiktig med å åpne linker til video på Facebook, advarer sikkerhetseksperten.

Cluley oppfordrer nå spesielt it-sjefer om å snakke med sine kollegaer, ettersom det er en kjensgjerning at mange bruker Facebook også på jobben. Han oppfordrer også it-avdelinger til å installere ekstra antivirus-programvare, med mindre sider som Facebook er sperret på arbeidsplassen.

- Brukerne på jobben vil lettere trykke på en link på Facebook enn i en mail, sier Cluley.

Les om:

Sikkerhet