Facebook-virus spammer vegger

Facebook-virus spammer vegger

Styr unna engelske meldinger med lenker fra Facebook-venner.

Facebook har nå stoppet et virus som har infiltrert nettsamfunnet den siste uken. Plageånden har operert gjennom å publisere falske meldinger på folks vegger, det andre slike angrepet nettstedet har vært utsatt for de siste ukene.

Forrige uke var det bildetjenesten på siden som ble rammet av et lignende virus, også dette resulterte i irriterende spam på tusenvis av Facebook-vegger.

Kunne vært verre

Det seneste viruset ble oppdaget mandag, av forskere ved antivirusselskapene F-Secure og Sophos.

Viruset er skapt av en dyktig spammer, som har angrepet en svakhet i nettsiden som gjør det mulig å automatisk kopiere lenker. Facebook har nå lappet feilen, og ryddet de falske meldingene vekk fra veggene til de rammede brukerne.

Hadde svakheten blitt oppdaget av malware-produsenter heller enn spammere, kunne konsekvensene blitt atskillig mer alvorlige. Disse kunne benyttet autogenererte lenker til å lede Facebooks mer enn 500 millioner brukere til farlige nettsteder.

Gode råd

Facebook kommer nå med sikkerhetsråd til sine brukere.

- Vi råder folk til å være på vakt mot beskjeder og meldinger med lenker som ser mistenkelige ut, selv om disse er sendt fra venner, og til å rapportere applikasjoner som kan bryte med våre retningslinjer, sier en talsperson for nettstedet.

For selv om faren er over for denne gang er det likevel meget sannsynelig at det sosiale nettverket vil utsettes for nye angrep.

- Åpenbart er det virus i Facebook og sidens applikasjonsplattform, sier Sean Sullivan ved F-Secure.

- Det vil komme mer. Jeg misunner sannelig ikke Facebook.

Les om:

Sikkerhet