Færre ulovlige nedlastinger

Færre ulovlige nedlastinger

Hardkjøringen mot fildelere gir resultat, mener Business Software Alliance.

Ubetalt nedlasting av digitalt kopibeskyttet material har blitt mindre populær blant amerikansk ungdom. I gruppen mellom 8 og 18 år har antallet ulovlige nedlastinger gått ned med 24 prosent, påstår Business Software Alliance.

BSA er en interessegruppe som fokuserer på å arbeide for en lovregulert verden på internett. BSA kommuniserer med myndigheter og forbrukere på det internasjonale markedet på vegne av programvare-, maskinvare- og nettsektorene.

Ifølge BSAs undersøkelse blant 1 196 ungdommer er ulovlig nedlasting av musikk, film og programvare på vei nedover. Blant grunnene som nevnes for å ikke laste ned ulovlig øker tilsyn av foreldre i viktighet. Hele 48 prosent synes dette er en viktig faktor, opp fra 40 prosent i forrige undersøkelse i 2004.

LES OGSÅ: Ny HD-kryptering knekt før den er ute

Dermed ligger foreldre på fjerde plass. Mest skremt er de fleste for virusrisikoen ved nedlasting. 62 prosent er redd for dette. 52 prosent er redd for juridiske følger av nedlastingen og 51 prosent er redd for spionvare.

Ifølge Diane Smiraldo i BSA tar ungdom fremdeles alt for stor risiko når de beveger seg på nettet. Men undersøkelsen viser ifølge Smiraldo at foreldre blir mer bevisste.

- Å sette grenser og inføre regler høres kanskje gammeldags ut på internett i dag, men det fungerer, sier hun til IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Nettramp eller aktivister?