Falsk Microsoft Update i Firefox

Falsk Microsoft Update i Firefox

Nettkriminelle har kopiert tjenesten, og installerer skadevare på maskinen.

Svindlere har laget en tilnærmet perfekt kopi av Microsoft Update, som lurer brukerne til å installere skadevare på maskinen, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Angrepet retter seg mot brukere av nettleseren Firefox, og viser en Microsoft Update-side som oppfordrer brukerne til å laste ned sikkerhetsoppdateringer.

Skremmevare

Dersom man laster ned disse blir maskinen infisert med skadelig programvare, som ustanselig advarer om at det finnes virus på maskinen. Varslene forteller at man kan bli kvitt problemet ved å kjøpe antivirus-programvare, et falsk produkt som selges av de kriminelle som står bak den falske oppdateringstjenesten.

Hintet om at oppdateringene er falske er at de bare dukker opp når datamaskinen kjører nettleseren Firefox, skriver sikkerhetsselskapet Sophos.

Ikke noe nytt

- Å lure folk til å tro at de går til Microsoft Update er ikke noe nytt, og føyer seg bare inn i rekken av svindelforsøk de kriminelle prøver seg på. Microsoft Update er jo en anerkjent tjeneste blant Windows-brukere, og dermed noe av det som er mest utsatt for svindelforsøk, sier sikkerhetsdirektør i Microsoft Norge, Ole Tom Seierstad, til Computerworld.

Seierstad forteller at antallet skadevareinfeksjoner i Norge har gått veldig mye ned i det siste, noe som betyr at nordmenn har blitt mer bevisste og vanskeligere å lure.

- Vi ser at de kriminelle hele tiden må flytte seg til nye metoder, som for eksempel med telefonoppringningene vi opplevde nylig, der noen utga seg for å være representanter for Microsoft for å skaffe seg kontroll over brukernes pc-er.

Les saken her: Advarer mot falske Microsoft-ansatte

- Jeg er fornøyd med hvordan norske brukere følger med, de har blitt flinke til å slå på den sosiale brannmuren, og lar seg ikke lure så lett, sier Seierstad.

Les om:

Sikkerhet