Falsk trygghet med bildeinnlogging

Falsk trygghet med bildeinnlogging

Bildeinnloggingen i Windows 8 er ikke så trygt som mange tror.

Med Windows 8-lanseringen kommer, i tillegg til en helt ny måte å bruke Windows på, også en ny og etter sigende langt sikrere metode for å logge seg inn på pc-en. Nå skal du nemlig kunne sikre innloggingen ved å tegne mønstre eller peke på bestemte deler av et bilde.

Dette regnes som en langt sikrere metode enn om man kun bruker pin-koder eller vanlige passord, ettersom det er nærmest umulig å gjette seg frem til hvilke deler og mønster akkurat du har lagt opp som opplåsningskode på ditt bilde.

Les også: Slik får du Start-knapp i Windows 8

Nå mener imidlertid sikkerhetsselskapet Passcape Software at denne metoden ikke er på langt nær så trygg som det har blitt hevdet. Det viser seg nemlig at bildeinnloggingen fortsatt er basert på et vanlig tekstpassord tilhørende en vanlig brukerkonto.

Selv om du velge å aktivere bildeinnlogging vil passordet du valgte ved første oppstart fortsatt ligge lagret i Windows 8, og kan også brukes til å låse opp pc-en.

Et vanlig passord er i mange tilfeller relativt enkelt å dekryptere og knekke, slik at det dermed er mulig å omgå den egentlig svært så sikre bildeinnloggingen.

- Med tanke på dette kan dermed bilde- og pin-innloggingen i Windows 8 ikke anses som en god beskyttelse mot hackere. Det er ikke et lett system å knekke, men ettersom man kan bruke et vanlig passord for å logge inn på pc-en, har Windows 8 fortsatt problemer med sikkerheten, skriver Passcare Software.