Falske Youtube-sider sprer virus

Falske Youtube-sider sprer virus

Nye verktøy gjør at "selv mor" kan lage falske Youtube-sider.

Hacking er ikke lenger bare for den harde kjerne av kodeknusende dataeksperter. Den siste tiden har det dukket opp programmer og tjenester som gjør spredning av ondsinnet programvare til en lek.

Siste skuddet på stammen er verktøyet YTFakeCreator. Det er Panda Security som melder om denne i sin blogg. Verktøyet lar brukerne skape falske Youtube-sider.

LES OGSÅ: MSN-ofre maktesløse

Verktøyet generer en falsk Youtube-link, som hackerne selv må distribuere gjennom eposter eller liknende. Følger du denne, kommer du til det som ser ut som en film på Youtube, men med en feilmelding.

Denne meldingen sier at du mangler for eksempel en nyere versjon av Flash for å spille av filmen. Meldingen har en link, som skal hjelpe deg med å løse problemet. Denne linken har naturligvis helt andre hensikter.

Via verktøyets meny kan hackerne velge hva de vil at brukerne skal få lastet ned på maskinen sin, som for eksempel et virus eller en trojaner. Det hele skal være så enkelt å bruke at selv de minst it-lærde skal kunne sette i gang sine egne angrep.

LES OGSÅ: Facebook-virus i gjesteboka

Tjenesten skal være en del av en trend: Hackeverktøy som forretning.

- De har kommersialisert ondsinnet programvare, sier Ryan Sherstobitoff i Panda Security til Cnet.

- Det har kommet en oppblomstring av sofistikerte og spesialdesignede trojaner som kommer med avtaleverk og brukerstøtte. De blir solgt på undergrunnsforumer, forteller han.

- Man leier ut og selger botnets og andre angrep, akkurat som våpenhandlere.

Les om:

Sikkerhet