Får ikke skyen til å lette

Får ikke skyen til å lette

Ny rapport sier at travle it-avdelinger hindrer nettskybruk.

Høye kostnader i eksisterende systemer og økende tidsforbruk til ren administrasjon hindrer at bedriftene får fart på nettskyprosjekter, viser ny rapport.

To av tre respondenter svarte at mengden av administrative oppgaver reduserte effektiviteten deres. Noen fattige prosentpoeng færre, tre av fem sa rett ut at systemadministrasjon tok kapasitet vekk fra å jobbe med nye prosjekter.

- IT-avdelingene er ikke i nærheten av å høste fordelene av å flytte it til nettskyen. IT-avdelingen er under tungt press for å bevise at de er så effektive som overhodet mulig og bidrar til utviklingen av virksomheten. Likevel har de mer triviell administrasjon å gjøre enn noensinne før, og det bidrar i for liten grad merverdi til organisasjonen, sier Craig Beddis, som er regionsdirektør for UC4, en leverandør av automatiseringsprogramvare, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Nytter ikke mulighetene

Det er Vanson Bourne som har spurt 100 it-beslutningstakere hos store selskaper på oppdrag for UC4. Dette selskapet leverer automatiseringsprogramvare. Det framgår ikke om noen av de hundre respondentene er kunder av UC4.

Beddis hevder nettskyen gir virksomhetene de mulighetene de trenger for å bli mer dynamiske og fleksible. Ikke minst er det viktig for å unngå at it-avdelingen hindres i å være kreative og nyskapende. Da bør den ikke oversømmes av frustrerende mengder administrasjon av systemer i hver sin lille silo.

Ulempen er at de negative assosiasjonene fører til at nettskyen ses på som nok en greie som skal administreres. Det vil ikke falle helt heldig ut for valg av nettskyløsninger.

Risikerer tap av sertifiseringer

Det vil ikke hindre andre avdelinger i virksomheten i å farte ut og handle seg de nettskytjenestene de behøver uten at it-avdelingen er involvert. Det vil øke risikoen for at it-sikkerheten brytes. Dette ble blant avdekket i samband med problemene Amazon hadde med stabiliteten i sine systemer i april. Også sikkerhetsfirmaet Check Point har advart mot svakere sikkerhet gjennom den etter hvert vanlige kombinasjonen enkel nettskyinnkjøp og vanskelig it-avdeling.

- Mange bedrifter er ikke klar over at de risikerer å miste sertifiseringer som Sarbonne-Oxley og tilsvarende fordi it-systemene deres er satt ut til Amazon sine nettskytjenester og er helt utenfor bedriftens sikkerhetskontroll, understreket Christian Sandberg, sikkerhetsekspert i Check Point, til Computerworld i et møte i midten av juni.

Sikkerhet