Får kritikk for vennlig orm

Får kritikk for vennlig orm

Microsoft får pes for sin avhandling om hvordan man kan distribuere programvare fra pc til pc ved å bruke en dataorm.

Avhandlingen Sampling Strategies for Epidermic-Style Information Dissemination har fått mye oppmerksomhet i media i det siste. Den tar blant annet for seg hvordan patcher og oppdateringer vil kunne distribueres mer effektivt ved hjelp av en slags vennlig orm, som tidsskriftet New Scientist kalte det i en artikkel.

LES OGSÅ: Microsoft vil spre vennlige virus

Nå møter avhandlingen motbør, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Sikkerhetsekspert og forfatter Bruce Schneier ved BT Counterpane, mener at dette er en tåpelig idé fordi en orm er designet til å kjøre uten en brukers tillatelse. Dette gjør den uegnet til programvaredistribusjon. Han skriver på sin blogg at en slik teknikk også vil gjøre det vanskelig å avinstallere eller avbryte en installasjon.

Også Randy Abrams ved sikkerhetsselskapet Eset mener dette er en dårlig idé, fordi en slok orm vil kunne hackes til å distribuere skadelig programvare.

LES OGSÅ: Valentines-orm sprer vrede

Microsoft svarer på kritikken ved å fremheve betegnelsen ”vennlig orm” som en tabloidisering, samt ved å slå fast at selskapet ikke har noen intensjoner om å utvikle en slik orm.

Les om:

Sikkerhet