- Farlig sikkerhetsråd fra Microsoft

- Farlig sikkerhetsråd fra Microsoft

Ber brukerne ikke å scanne enkelte filer og kataloger med antivirus.

Microsoft ber brukerne sine om ikke å scanne visse filtyper og kataloger med antivirus for å forbedre ytelsen i Windows 2000, XP, Vista, Windows 7, Server 2003, Server 2008 og Server 2008 R2.

- Disse filene er ikke i faresonen for infeksjon. Hvis du skanner disse filene, kan du få store ytelsesproblemer på grunn av at filene blir låst, skriver Microsoft på sine nettsider.

Filer og kataloger du bør holde deg unna berører blant annet Windows Update og Group Policy, og filer av typen .edb, .sdb og .chk i ”%windir%\security”-katalogen.

- Vil bli utnyttet

Sikkerhetsselskapet Trend Micro reagerer på rådet. Ikke på listen i seg selv, men fordi Microsoft velger å gå publisere detaljene offentlig.

- Å følge disse anbefalingene medfører ikke en betydelig risiko nå, men det kan potensielt bli det i nær fremtid. Nettkriminelle kan begynne å bruke filtypene og katalogene som unntas fra antivirussjekken, frykter sikkerhetsforsker David Sancho i Trend Micro.

Han anbefaler ingen nybegynnere å følge Microsofts råd.

- Følgene av å unndra deler av it-systemet ditt fra virussjekk kan bli langt mer alvorlige enn at maskinen din går litt langsomt, mener Sancho.

- Ikke for alle

Sikkerhetsdirektør Andrew Storms i Ncircle Network Security, er langt på vei enig med Sancho.

- Å unndra filer fra virussjekk er ikke noe for en gjennomsnittlig bruker. Men jeg tror ikke nødvendigvis dette fører til at skurkene vil begynne å lagre skadelig programvare på nye steder i filsystemet. Problemet for antivirus-programvare er ikke hvor virusene ligger lagret, det er at man alltid er på etterskudd og må vite hva man skal lete etter, sier Storms til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

Sikkerhet