FBI raidet Megaupload

FBI raidet Megaupload

Har tjent over en milliard kroner på piratkopiering ifølge amerikanske myndigheter.

Skylagringsselskapet Megaupload ble torsdag 19. januar raidet og stengt av amerikanske myndigheter, ifølge Computerworld USA.

Megaupload Limited og Vestor Limited skal ha drevet piratkopiering i stor stil fra nettservere basert i Kanada og Nederland.

Selskapene beskyldes for å ha tjent over en milliard kroner på salg av medlemsskap og reklame, og er beskyldt for å ha forvoldt skade verdt over 3 milliarder kroner mot opphavsrettshaverne, ifølge det amerikanske justisdepartementet.

Materialet inkluderer filmer, musikk, tv-programmer, digitale bøker, dataspill og programvare.

Massiv piratkopiering

- Megaupload-gruppen er internasjonalt organiserte kriminelle som er ansvarlige for massiv pirataktivitet, og aksjonen er blant de største opphavsrettssakene noensinne, heter det i en melding fra det amerikanske justisdepartementet.

Fire av syv personer som er siktet i saken ble arrestert under aksjonen av lokale myndigheter på New Zealand.

De tre siste, som oppholder seg i Estland, Tyskland og Slovakia, er fortsatt på frifot.

Blir de dømt kan de få inntil 55 år i fengsel, og enorme bøter.

I tillegg til arrestasjonene beslagla FBI omtrent 300 millioner kroner i utstyr, og har levert 20 ransakelsesordre i USA og andre land for å få fatt i servere og annet utstyr.

18 domener som tilhører Megaupload ble også stengt.

Populært nettsted

Nettstedet Megaupload.com skal ha hatt over 50 millioner besøkende hver dag, og skal totalt sett ha stått for fire prosent av all trafikk på internett.

1,4 prosent av alle internettbrukere skal ha besøkt Megaupload i løpet av de tre siste månedene, og tjenesten Alexa rangerer Megaupload.com som det 72. mest populære nettstedet i verden.

Sikkerhet