FBI svindlet svindlere

FBI svindlet svindlere

FBI stjal en identitet for å ta identitetssvindlere. Via et falskt forum har de nå informasjon om tusenvis av id-tyver.

Mange nettkjeltringer har brukt forumet Darkmarket.ws for å dele tips om id-tyveri samt detaljer om ofre. Lite har de visst at forumet de siste to årene har blitt driftet av en føderal nettkrimagent.

Det er J. Keith Mularski, senioragent hos FBIs National Cyber Forensics Training Alliance i Pittsburgh, som har driftet siden under hackeraliaset Master Splynter.

Forumet ble frivillig stengt tidligere denne uken, melder scmagazimeuk.com, etter at FBI mente forumet tiltrakk seg «for mye oppmerksomhet». Forumet ble avdekket av den tyske radiostasjonen Stüdwestrundfunk.

Stjal spammer-identitet

I et FBI-notat sendt politiet i Tyskland, som omhandler et tysk forummedlem, står følgende: «Nå har FBI med suksess penetrert den indre ”familien” av carding-forumet Darkmarket.» (Carding er prosessen å verifisere gyldigheten til stjålne kortdata, journ.anm.)

Det er en e-post sendt i mars 2007 fra Mularskis FBI-adresse til sin tyske motpart som bekreftet hans hemmelige identitet som Master Splynter.

Dokumenter indikerer at FBI har brukt forumet til å lage «etterretningsrapporter» om medlemmene, komplett med alt fra ip-adresse til detaljer rundt deres aktivitet på siden.

Ifølge Spamhaus, et nettprosjekt som overvåker spammere, var den opprinnelige Master Splynter en østeuropeisk spammer som sist var aktiv i 2005. FBI tok trolig over identiteten hans rett etterpå.

Gjort før i USA

Secret Service gjennomførte en lignende svindler-svindel i 2004 i forumet Shadowcrew, men kjeltringen som ble brukt som informant bestemte seg plutselig for å fortsette sin kriminelle løpebane.

Det er dermed trolig klok av skade at FBI har valgt å bruke en faktisk agent til jobben, fremfor en skurk.

Les om:

Sikkerhet