Fido Alliance vil erstatte passord

Fido Alliance vil erstatte passord

Lenovo, PayPal og andre store selskaper har dannet en allianse for sikrere og bedre autentisering.

Det er vel liten tvil om at tradisjonelle passord rett og slett ikke er sikre nok til å beskytte personlig informasjon i krigen mot hackere. Derfor har Lenovo, PayPal og en rekke andre selskaper startet FIDO (Fast Identity Online) Alliance for å prøve å få til en standardbasert tilnærming til sikkerhet på nettet og enheter som er koblet til. Alliansen ble dannet i juli i fjor, men det er først nå det begynner å kommer mer informasjon om selskapene som er med og den teknologien de vil spre. Det skriver The Verge.

FIDO er foreløpig fortsatt i startfasen, men allerede nå er det snakk om et bredt spekter av godkjenning- og autentiseringsmetoder. I en pressemelding er alt fra biometri, stemme-og ansiktsgjenkjenning, og eksisterende standarder som NFC, til engangs-passord, og USB sikkerhets-polletter nevnt.

Vil la brukeren velge

Målet er at FIDO-aktiverte enheter skal kunne tillate brukere å bytte ut vanlige passord med andre autentiseringsmetoder. FIDO-alliansen håper på at deres standard etter hvert skal være den som gjør at ulike brukere og organisasjoner selv kan velge den metoden som fungerer best for dem.

I praksis vil man kunne velge mellom to ulike former for FIDO-autentisering. Enten unike identifikatorer som kobles til brukerens ulike Internett-kontoer, eller autentisering som vil be brukeren om å utføre bestemte handlinger for å bevise sin identitet.

Alliansen har også biometri-selskapet Agnito om bord, som spesialiserer seg på stemme-gjenkjenning og sikkerhet. The Verge skriver også at det blir viktig for FIDO og få med flere slike selskaper for å utvikle den nye standarden.