Finn tapte data helt gratis

Finn tapte data helt gratis

Om uhellet er ute og du har slettet feil fil, kan Wise Data Recovery Free hjelpe deg - helt gratis.

Selv om man sletter en fil i fra operativsystemet, er det fullt mulig å gjenopprette filen. Årsaken til det er fordi når man sletter en fil, fjerner man referansen til filen fra filsystemet slik at filsystemet ikke lenger registrerer filen.

Men rent fysisk finnes filen på disken. Tanken bak datagjenopprettingsverktøy er å søke etter slettede filer som fortsatt eksisterer på disken og forsøke å gjenopprette de så fremt det er mulig.

Vi har gjennom årene testet flere løsninger for datagjenoppretting. Fellesnevneren for de fleste datagjenopprettingsløsningene vi har testet er at de har kostet mye penger.

For en bedrift med mange ansatte gir det mening å ha lisens på et slikt program, men for en småbedrift eller privatperson gir det mindre mening å kjøpe et program som man forhåpentligvis har sjeldent bruk for. Men heldigvis finnes det verktøy som Wise Data Recovery Free som kan gjøre en god jobb, helt gratis.

Kan kjøres fra minnepinne

Verktøyet kommer i to utgaver, en utgave som kan installeres og en «portabel»-utgave som kan kjøres direkte fra for eksempel en minnepinne. Sistnevnte gir for øvrig mening ettersom å installere nye filer kan overskrive slettede filer og dermed gjøre gjenoppretting vanskeligere/umulig.

Etter at verktøyet er installert, blir man møtt av et enkelt og ryddig brukergrensesnitt. Et trykk på «Scan»-knappen vil skanne maskinen etter slettede filer. De slettede filene vil da rangeres etter følgende kvalitetskriterier: Good, Poor, Very Poor og Lost.

For å gjenopprette en fil, må man merke av i sjekkboksen foran filen og deretter trykker på «Recover»-knappen nederst til høyre i programvinduet. Deretter vil et lite vindu sprette opp som lar en bestemme hvor den gjenopprettede filen skal lagres. For å unngå at man skriver over data som man forsøker å gjenopprette må man velge en ekstern disk som for eksempel en nettverksdisk eller en minnepinne.

Vi forsøkte å gjenopprette ulike type filer, henholdsvis video, musikk, tekstdokumenter og bilder med ulike grad av gjenopprettingskvalitet. Å gjenopprette filer som er merket som «lost» var ikke mulig, mens filer som var kategorisert som «very poor» fungerte sjeldent bra, men overraskende bra for bilder.

Trenger du et gratis gjenopprettingsverktøy som er superenkel i bruk og som kan levere varene bør du titte nærmere på Wise Data Recovery Free. Etter vår mening bør programmet inngå i alles verktøykasse.

Les om:

Sikkerhet