Finn ut hva et datainnbrudd koster

Finn ut hva et datainnbrudd koster

Lurer på hvor mye et datainnbrudd kan koste bedriften din? Et amerikansk forsikringsselskap kan gi deg en pekepinn.

Forsikringsselskapet Darwin Professional Underwriters har utviklet en nettbasert kalkulator som kan hjelpe deg til å beregne hva et datainnbrudd kan koste bedriften din. Selv om den er beregnet for amerikanske selskaper, kan den muligens gi en pekepinn også for bedrifter i andre land.

Ifølge Darwin bruker kalkulatoren bruker algoritmer som er utviklet med hjelp av data fra datainnbrudd i industrien. Først og fremst gir kalkulatoren indikasjoner på harde kostnader i tre hovedkategorier: interne undersøkelser, kundeinformasjon og krisehåndtering og regulatoriske kostnader.

LES OGSÅ: De største it-truslene

- Når vi snakker med forskjellige it-sjefer og krisehåndterere ber de alltid om å vise dem hvor mye et datainnbrudd vil koste, sier Darwins David Sills til amerikanske Computerworld.

- Det finnes forskjellig statistikk fra forskjellige kilder som har gjort det vanskelig for bedrifter å bedømme risikoen, sier han.

Kalkulatoren tar ikke høyde for eventuelle søksmål som kan dukke opp i kjølvannet av et datainnbrudd. Den beregner heller ikke hvordan det kan påvirke aksjepriser eller publikums oppfattelse av selskapet.

Analytiker Pete Lindstrom i Midvale sier at han er fan av slike kalkulatorer. Selv om de ikke alltid er helt korrekte for alle hele tiden, gir de it-sjefene muligheter til å tenke mer konkret på problematikken.

- For å bli smartere trenger vi å samle slik informasjon, selv om det bare er brede estimater. Det er en god start, sier han.

Her kan du finne kalkulatoren

Les om:

Sikkerhet