Fire av ti tar ikke backup

Fire av ti tar ikke backup

Nordmenn slurver fortsatt med sikkerhetskopier av bilder og dokumenter.

Omfattende tiltak for å få nordmenn til å bedre sine sikkerhetskopivaner har ikke gitt ønskede resultater. Verst er situasjonen blant Oslo-borgere, hvor kun en av to innbyggere sikkerhetskopierer sitt datamateriale, viser en fersk undersøkelse Norstat har utført på oppdrag fra HP.

I en undersøkelse Elektronikkbransjen fikk utført i 2005 svarte 54 prosent av de spurte at de ikke tok sikkerhetskopier. I dag har dette tallet sunket til 40 prosent, men administrerende direktør i Elektronikkbransjen, Synnøve Bjørke er likevel ikke fornøyd.

- Jeg er overrasket og skuffet. Med tanke på at nordmenn årlig mister datamateriale verdt millioner av kroner skulle man tro folk flest var interessert i å lære hvordan de kan unngå dette, sier Bjørke.

LES OGSÅ: 10 tips for enkel backup

Yngre tar i mindre grad backup enn de litt eldre. Hele 45 prosent av alle under 30 svarer at de ikke tar sikkerhetskopier av sine data. Til sammenligning sørger tre av fire mellom 40 og 49 for backup. Dårligst er likevel de over 50 år hvor 48 prosent ikke tar sikkerhetskopier.

Elektronikkbransjen iverksatte flere tiltak høsten 2006 for å bedre nordmenns sikkerhetsvaner. Det var stilt store forventninger til at nettsiden nettvett.no, informasjonsbrosjyrer og kursing av ansatte ved utsalgssteder skulle gi positive resultater. Halvannet år senere tyder mye på at nordmenn fortsatt har noe å lære om datasikkerhet.

Les om:

Sikkerhet