Firefox blokkerer Microsoft-plugin

Firefox blokkerer Microsoft-plugin

Mozilla kastet ut Microsoft-programvare som åpnet for hacking.

Siden fredag har Mozilla blokkert to Microsoft-plugins til Firefox som har satt brukerne i fare for hackerangrep.

De to synderne var ".NET Framework Assistant" og "Windows Presentation Foundation". De ble proaktiv stoppet for å unngå trøbbel. Ifølge Mozilla fikk flere brukere problemer med nettlesertilleggene.

- På grunn av vanskeligheter vi har fått tilbakemelding på fra våre brukere har vi bestemt å fjerne tilleggene totalt. Det er alvorlige feil som kan oppstå, og vi har tatt kontakt med Microsoft for å fortelle dem at vi vil blokkere både utvidelsen og plugins gjennom vår blokkeringsliste, sier teknologisjefen Mike Shaver på selskapets sikkerhetsblogg.

Omstart

Mozilla fører en liste over alle over alle utvidelser og plugins som kan skape problemer eller medfører sikkerhetsrisikoer. Open source-selskapet startet med den i 2007. Det er bare den niende gang selskapet har benyttet seg av en direkte blokkering.

Den norske teksten som Firefox-brukere får er som følger:

«Utvidelser kan skape problemer. Firefox oppdaget at følgende utvidelser er kjent for å skape sikkerhets- eller stabilitetsproblemer."

Deretter listes Windows Presentation Foundatation opp, med «Blokkert», før det står «Disse utvidelsene har høy risiko for å starte stabilitets - eller sikkerhetsproblem, og er blokkert, men en omstart av programmet er nødvendig for å slå de helt av."

Ifølge Shaver på sikkerhetsbloggen har Microsoft akseptert blokkeringen, men har selskapet i løpet av helgen kunnet påvise at Framework-assistenten ikke er sårbar, og Firefox har fjernet den fra listen.

Se hele Firefox liste over blokkeringer her.

Les om:

Sikkerhet