Firefox hjelper deg å sikre pc-en din

Firefox hjelper deg å sikre pc-en din

Mozilla lanserer tjeneste som sjekker om tilleggsmoduler som Flash og QuickTime er oppdatert.

Mozilla har sluppet et nytt nettbasert verktøy som sjekker om Firefox-brukere har den seneste versjonen av en viss tilleggsmodul installert.

«Plugin Check» sjekker over 15 av de mest vanlige tilleggsmodulene som Flash, Silverlight, Java og QuickTime.

- Besøkende på nettjenesten ser hvilke tilleggsmoduler som er installert på datamaskinen og om de eventuelt trenger en oppdatering, skriver Mozilla i et bloginnlegg.

Firefox kan fra før av kontrollere tilleggsprogrammer som kommer fra Mozillas egen tjeneste på addons.mozilla.org. Tilleggsprogrammer som for eksempel Flash og Silverlight er imidlertid installert utenfor Firefox' kontroll og kan derfor ikke kontrolleres av nettleseren direkte på en enkel måte.

Viktig å være oppdatert

Å holde tilleggsmoduler oppdatert til enhver tid blir stadig viktigere. Ifølge Mozilla skyldes 30 prosent av alle nettleserkrasj utdaterte plugins. I tillegg utgjør det også en fare mot sikkerheten, ettersom stadig flere hackere utnytter svakheter i blant annet Adobe Flash for å kunne ta kontroll over brukernes datamaskiner.

Plugin Check er foreløpig bare en nettjeneste. Mozilla har imidlertid planer om å bygge inn tjenesten i den kommende Firefox 3.6 som skal slippes senere i år, skriver IDG News.

Sikkerhet