Firefox skal passe på Flashen

Firefox skal passe på Flashen

Mozilla vil fra og med i morgen sjekke om Flash-avspilleren din er oppdatert.

Mozillas neste Firefox-oppdatering, som planlegges sluppet tirsdag, kommer til å sjekke etter utdaterte versjoner av Flash-avspilleren, et yndet hackermål. Også andre plugin-leverandører vil etter hvert sjekkes opp mot siste versjon.

Planen er i første omgang at nettleseren vil komme med en advarsel der det står noe tilsvarende «Du bør oppdatere Adobe Flash nå!», inklusive en lenke til nedlastingen av siste Flash-versjon.

- Akkurat nå fokuserer vi på Adobe Flash Player, både fordi den er såpass populær og fordi et studie viser at så mange som 80 prosent av brukerne for tiden kjører en utdatert versjon, skriver Johnathan Nightingale i Firefox’ sikkerhetsteam i en Mozilla-blogg.

Flere for tur

Deretter står andre plugin-leverandører for tur.

- Mozilla vil jobbe med andre plugin-leverandører for å tilby tilsvarende sjekker for deres produkter i fremtiden. Å holde datamaskinen oppdatert er fortsatt en av de beste tingene du kan gjøre for å være trygg på nettet, skriver Nightingale.

Jubler

Teknologisjef i sikkerhetsselskapet Qualys, Wolfang Kandek, applauderer initiativet.

- Dette er en flott måte å forbedre sikkerheten i nettelesere. Flash brukes ofte av angripere for å utnytte klienter og er dessverre notorisk vanskelig å oppdatere. I Windows kreves det for eksempel forskjellig oppdateringspakker for Internet Explorer og andre nettlesere, påpeker han via sin blogg.

Sikkerhet