Fjernet stjernenes fildelingshyllest

Fjernet stjernenes fildelingshyllest

Berømte artister reklamerte for Megaupload på Youtube. Nå har Universal fått videoen fjernet.

Plateselskapet Universal Music Group har greid å blokkere en reklamemusikkvideo på Youtube, der en lang rekke musikkstjerner som Snoop Dogg, Mary J. Blige, Alicia Keys, Macy Gray, Will.i.am, P. Diddy og flere gir sin støtte til fildelingstjenesten Megaupload.

Megaupload er en fildelingstjeneste som ifølge bransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industry Association of America) bidrar til piratkopiering av opphavsrettsbeskyttet musikk, og som bransjen derfor gjerne skulle hatt stengt.

Les saken her: Fildelingstjenesten artistene elsker

Derfor er det ganske kontroversielt at de fleste artistene som gir sin støtte til Megaupload i reklamesangen er tilknyttet plateselskaper som er medlemmer av RIAA, og det gikk ikke mange timene etter at nyheten begynte å spre seg fredag før plateselskapet Universal Music Group (UMG) hadde greid å få sangen blokkert fra Youtube.

- Kjeltringer

Men sjefen for Megaupload, Kim Dotcom, er sterkt kritisk til Universals sensurering, som han mener er direkte lovstridig. Megaupload eier rettighetene til alt innholdet i reklamesangen, forteller han til Torrentfreak.

- De kjeltringene i UMG, de sender ulovlige varsler om nedstenging av innhold de ikke eier, og bruker skitne triks i et forsøk på å stanse vår svært suksessfulle nettmarkedskampanje, sier Kim Dotcom til Torrentfreak.

- Mega eier alt i denne videoen. Vi har underskrevne avtaler med alle artistene som deltar i denne kampanjen. UMG har gjort noe ulovlig og urettferdig ved å anmelde Megas innhold for brudd på opphavsrett. Det hadde de ingen rett til, og vi kommer til å forfølge dette juridisk. Men vi skal gi dem sjansen til å unnskylde seg først, sier Dotcom.

Torrentfreak skriver at Megupload og Kim Dotcom nå har sendt inn en motanmeldelse til Youtube, der det informeres om at UMG ikke besitter noen rettigheter til noe av innholdet i reklamevideoen og at plateselskapet har misbrukt Youtubes system for nedstenging av innhold i et forsøk på å sabotere Meguploads forretninger.

- Det UMG gjør er ulovlig. Og dette er folka som kaller Mega en svindeltjeneste? Galskap! sier Dotcom, ifølge Torrentfreak.

Computerworld har forsøkt å få en kommentar til saken fra Universal Norge, uten å lykkes.

Se den kontroversielle videoen her:

Sikkerhet