Flash lukkes helt i Chrome

Google leverer medisinen som trengs i nyeste oppdateringen av Chrome.

Publisert Sist oppdatert

Flash Player gir ofte hodepine til de sikkerhetsansvarlige for her finnes en stor andel av sikkerhetshullene en angriper kan bruke til å ta kontroll over pc-en din.

Innstikksmodulen er installert i nesten alle nettlesere og ettersom kildekoden for Flash ikke er åpen, er også webutviklernes mulighet til å påvirke sikkerheten veldig begrenset.

I motsetning til andre nettlesere trenger man ikke å laste ned og installere Adobe Flash på maskinen hvis man bruker Google Chrome. Både Flash og Shockwave er nemlig buntet med Chrome.

Dette har både fordeler og ulemper. En fordel er at man slipper å tenke på å holde Flash- og Shockwave-avspilleren oppdatert. Flash og Shockwave-komponentene oppdateres med hver utgave av Chrome.

En ulempe er at dersom en alvorlig feil blir oppdaget i Flash/Shockwave-avspilleren (for eksempel en sikkerhetsfeil), tar det noe tid før Google baker den inn og gjør den en del av Chrome.

LES OGSÅ: Reduser Flash-krasj i Chrome

Googles tilnærming er å plassere Flash i en egen sandkasse. At Flash kjøres i en sandkasse betyr at programmets muligheter til å påvirke – og skade - det underliggende operativsystemet blir svært begrenset.

For alle plattformer

For Windows-brukere har denne sandkasseteknologien vært på plass helt siden nettleseren kom ut i versjon 10 i fjor, men Google har nå tatt skrittet helt ut og implementert funksjonen for alle plattformer.

Fra og med versjon 23 får du dermed Flash i en sandkasse på både Mac, Linux, Windows, og selvfølgelig også Chrome OS.

Google skriver på sin blogg at utviklingen har skjedd i samarbeid med Adobe.

LES OGSÅ:

IE10 for Windows 7 er ute i beta