- Folk slår av masete sikkerhet

- Folk slår av masete sikkerhet

Mange opplever sikkerhetsprogram som tunge og masete, og slår av funksjonene.

Sikkerhetsprogrammer som skal beskytte pc-en mot virus, trojanere, spam og angrep kan kreve mye av maskinens ressurser, og av brukeren. Når brukervennligheten står opp mot sikkerheten hos forbrukerne, er det opplagt hvem som vinner.

- Det vi har merket er at mange skrur av funksjoner som virussøk, nedlasting av lister og lukker tunge sikkerhetsprogrammer. Det krever enten for mye av brukeren, eller for mye av pc-ens ressurser, sier Con Mallon, markedsdirektør for Symantecs forbrukerprodukter i Europa.

Dette har Symantec tatt inn over seg når det gjelder den siste versjonen av Norton Internet Security, sikkerhetspakken for forbrukere.

LES OGSÅ: Løpsk antivirus ødelegger XP

- Den forrige versjonen vår var altfor tung og ressurskrevende. Derfor har vi laget en egen versjon som enklere og som krever mindre ressurser, sier produktsjef Dave Cole.

Smartere søk

Kravene til sikkerhet er det derimot ikke firt på, ifølge Cole. Det er gjort enklere, blant annet ved et smartere søk av maskinen.

- Tradisjonelle søk går gjennom alle filene på harddisken. Det vi har gjort med 2009-versjonen, er å luke ut de filene som er ansett for å være trygge, og kun søker gjennom de resterende filene, sier Cole.

De sikre filene, som er tiltrodde gjennom signaturer, godkjente fra Symantec eller i et community, utgjør 60 til 75 prosent av filer som normalt gjennomsøkes, hevder Symantec. Søket blir dermed kraftig redusert.

Klienten tar også opp mindre plass i minnet nå. Tidligere krevde den rundt ti megabyte, som nå er nede i syv.

Fornøyde kunder

Telenor er blant dem som tilbyr Norton Internet Security til sine bredbåndskunder i privatmarkedet. Til tross for at sikkerhetspakken har vært tung å kjøre, har Telenor så langt vært fornøyde.

- Vi setter selvfølgelig pris på at Symantec setter kapasitetskravene i fokus, og forventer at programmet vil trekke mindre prosesskapasitet i fremtiden, sier informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor.

Nå består sikkerhetspakken til Telenor av 2008-versjonen, men Telenor skal fra slutten av januar tilby den nye versjonen til sine kunder.

LES OGSÅ: 15 gratis sikkerhetsprogrammer

Les om:

Sikkerhet