Forenkler beskyttelsen

Forenkler beskyttelsen

Med F-Secure Protection Service for Business er det enklere for alle parter å sikre klienter og servere.

F-Secure Protection Service for Business (PSB) ble lansert i 2008 og bygger på en administrasjonsportal og sikkerhetsklienter hvor man har full kontroll over hvilke maskiner som til enhver tid er beskyttet. Her slipper man altså å kjøre egne servere for administrasjon og distribusjon av sikkerhetsprogramvare ettersom F-Secure tilbyr dette i nettskyen.

Løsningen finnes nå i to versjoner hvor den ene er myntet på it-avdelinger (Standard), mens den andre (Advanced) er laget for ISP-er.

Det er F-Secure selv som drifter løsningen fra sine tre datasentere, men administratorer kan selv logge seg inn fra hvor som helst for å sjekke status eller foreta endringer for sine maskiner. Man får enkelt tilgang til status og rapporter.

- Vi kan sørge for at alle har siste versjoner automatisk, forteller Truls Christensen, kanalansvarlig i F-Secure til Nettverk & Kommunikasjon. Han forteller også at klientene oppgraderes fra tre til ti ganger i løpet av dagen, men at dette kun er små oppdateringer som via nettskyen ikke påvirker brukernes maskin i nevneverdig grad.

Både forhandlere og kunder har selv full oversikt over lisenser. Nytt er det imidlertid at man kan drille seg ned for å se hvor og når hvilken maskin ble infisiert. Man kan da også se hva den er infisert av, samt hvilke tiltak som er å foretrekke.

- Selve onlinetjenestene er også blitt optimalisert slik at de nå opererer raskere, sier Christensen. Han legger samtidig til at portalløsningen er gratis, mens det er klientlisensene man betaler for. Det er primært Windows-klienter fra XP og oppover som tilbys, men det er lovet at Mac-klienter skal lanseres ved juletider. Selskapet har også antivirus og spambeskyttelse for Microsoft Exchange.

I PSB kan administrator velge mellom syv vanlige sikkerhetsprofiler. Hvis man trenger skreddersøm kan man bruke den medfølgende profileditoren til å konfigurere systemet slik man vil. Det er ellers støtte for norsk språk, og det er innebygd funksjonalitet for et en maskin i nettverket kan hente klientprogramvare fra en nabomaskin. Prisen er den samme for klienter og servere.

- Vi ser ellers en oppsving i vår løsning for beskyttelse av mobile enheter nå som den også inkluderer tyveribeskyttelse. Vi støtter de fleste smarttelefoner bortsett fra iPhone, sier Christensen.

Les om:

Sikkerhet