Fortinet styrker web-sikkerheten

Fortinet styrker web-sikkerheten

Ny brannmur myntet på mellomstore bedrifter avlaster web-servere når det gjelder SSL- og XML-trafikk.

Den nye FortiWeb 1000B fra Fortinet er en såkalt web-application brannmur og skal ifølge selskapet passe best for mellomstore bedrifter. Men planene ligger også klare for en kraftigere maskinvarebasert løsning som skal kunne håndtere store bedrifter samt tjenestetilbydere.

1000B har en egen separat prosessor for XML og SSL, slik at denne type trafikk ikke skal redusere ytelsen på resten av boksen. Den oppgitte totalytelsen for HTTP-trafikk er på 500 Mbps. Maksimalt antall sesjoner er 30 000 og det er mulig å operere med inntil 10 000 nye sesjoner i sekundet. Ellers finner vi fire 10/100/1000 nettverksporter og to USB-porter.

Løsningen kan lastbalansere trafikk til servere og kan settes i aktiv-passiv, high-availability konfigurasjon slik at en backup overtar dersom primærenheten skulle feile.

Dette produktet vil konkurrere mot web-applikasjonsbrannmurer fra selskaper som Barracuda, Cisco, Citrix, Imperva, Palo Alto og andre.


Slik ser baksiden ut på den nye FortiWeb-løsningen.

Fortinet er kjent for sine UTM-plattformer (unified threat management) som opererer med flere ulike sikkerhetsfunksjoner. Denne nye løsningen er et frittstående produkt basert på teknologi selskapet selv har utviklet. FortiWeb koster rundt 20 000 dollar.

Oppgradert UTM

Det er ikke så veldig lenge siden Fortnet foretok oppgraderinger av sine UTM-løsninger. FortiGate-620B er et eksempel på ny maskinvare som brukes i de nye sikkerhetsplattformene. 602B har en raskere brannmurdel, 16 Gbps mot tidligere 4 Gbps, og antivirus-delen håndterer nå 250 Mbps sammenlignet med 100 Mbps i de foregående modellene. FortiGate-620B er ment å erstatte FortiGate-1000A. Prislappen ligger på rundt 16 000 dollar, som er 1000 dollar mer enn forgjengeren.

630B kan inneholde antivirus, intrusion prevention, spyware prevention, antispam, filtrering av web-innhold, traffic shaping, VPN og brannmur. Løsningen har 20 Gigabit Ethernet-porter og en AMC-utvidelsesport for fire SFP-brannmurporter. Denne porten kan også benyttes for en ekstra harddiskmodul.

Mer informasjon finnes på www.fortinet.com.

Les om:

Sikkerhet