Gaza-angrep sprer seg til nettet

Gaza-angrep sprer seg til nettet

Pro-palestinske hackere har angrepet tusenvis av nettsider etter angrepene i Gaza.

Konflikten mellom Israel og Palestina har også kommet til uttrykk på nettet, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Tusenvis av nettsider har blitt angrepet den siste tiden av hackergrupper fra Marokko, Libanon, Tyrkia og Iran, ifølge direktør for dataetterforskning ved University of Alabama, Gary Warner.

«Defacing»

Angrepenes art er såkalt «defacing» der nettsidens originale innhold som regel byttes ut med et politisk budskap. Det er primært små bedrifter og mindre nettsider på Israels domene .il som har blitt angrepet, men også .is-domener har fått merke nett-terroren. En cw.no-leser har tipset om at diplom.is er hacket. På siden kan man lese:

«.Hacked By H!CHAM
"'H@CH-àCH'".FUçK i$RàéL.
So Admin!! I have the remote now (*-°)
"Hà_àH" Hacked by Not H@ch From a&d one àCh The T£AM
Your security is down
MAR)HàçkeD By T£AM H@ch-àch(ROC
! M. A. R.O.C !»

Blant israelske nettsider er Galoz Electronics et av selskapene som er truffet. « RitualistaS GrouP Hacked your System!!! The world isn't insurance!!! For a better world» stod det her.

Stadig flere hackere

Andre hackere har plassert mer aggressive budskap som fordømmer USA og Israel og plassert voldelige bilder på de «defacede» sidene. Werner har ikke sett noe til at den Israelske stats nettsider har blitt angrepet, men han vet det har vært forsøk på dette.

Angrepene mot nettsidene begynte kort tid etter Israels angrep på Gaza på lørdag, og eskalerte på søndag. Werner anslår at rundt 10.000 nettsider har blitt hacket siden den tid.

Antall mennesker involvert i «defacing» tok av i 2006 etter karikaturstriden i Danmark. Ifølge Werner har en «defacing»-hackergruppe økt medlemstallet fra 70 rett før karikaturstriden til mer enn 10.000 i slutten av 2008.

Les om:

Sikkerhet