Gigaoppdateringen gir XP-problemer

Gigaoppdateringen gir XP-problemer

Mange XP-brukere får ikke startet maskinen etter oppdatering.

- I kveld har jeg brukt rundt to timer på å feilsøke og fikse kjærestens Acer Aspire One, da den ikke lenger ville komme inn i Windows etter en automatisk oppdatering tidligere på dagen, forteller den norske bloggeren George Gooding.

Problemene oppstod etter den gigantiske oppdateringen Microsoft slapp denne uken.

Og han er ikke alene.

OPPDATERING:

Hackere fjernet Windows-feil

Microsoft bekrefter

I en lang tråd på diskusjonsforumet Microsoft Answers rapporterer en mengde XP-brukere at de har fått problemer som resultat av oppdateringen.

De får ikke startet maskinen, men blir møtt av en blåskjerm med beskjeden "A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer".

Microsofts Kevin Hau har på forumet kommet med det som skal være løsningen på problemet, som skal skyldes oppdateringen KB977165.

- Takk for alle tilbakemeldinger! skriver Hau.

Løsningen

Hans løsning er rett og slett å avinstallere den aktuelle oppdateringen, og heller sikrer deg på andre måter som Microsoft anbefaler. Slik kvitter du deg med oppdateringen:

  1. Start opp maskinen med Windows XP-disken.
  2. På "repair"-skjermen, skriv inn kommandoen "CHDIR $NtUninstallKB977165$\spuninst"
  3. Skriv så inn "BATCH spuninst.txt"
  4. Når det er gjort, skriv inn "exit", og det hele skal være løst

Problemet er at det er mange mini-pc-brukere som kjører XP. Og disse har ofte ingen cd- eller dvd-rom, slik at man kan ha i XP-disken under oppstart. Microsoft har ennå ikke kommet med noen løsning for disse brukerne. Men det går trolig an å lage en oppstarts-minnepinne om man er en av disse uheldige.

Sikkerhet