Glass-bruker ble overfalt

Glass-bruker ble overfalt

En Google Glass-bruker fikk smartbrillene sine knust på gaten i San Fransisco.

Journalisten Kyle Russell hadde på seg smartbrillene Google Glass da han skulle dekke en anti-Google protest i San Fransisco i California forrige fredag, ifølge Mashable.

Glass og anti-Google

Protesten dreide seg om at boligprisene i byen skal ha økt på grunn av de mange teknologene som strømmer til byen. Alt gikk bra helt til en kvinne skal ha skreket "Glass!", nappet brillene av nesa til Russell, og løpt avgårde.

Journalisten satte etter kvinnen sammen med en venn, men før de greide å ta henne igjen, stoppet hun og knuste brillene mot bakken. Den ukjente kvinnen slapp til slutt unna, men Glass var ikke til å redde.

Russell tror selv at målet ikke var å stjele, men faktisk å ødelegge brillene.

- Tonen i hvordan hun skrek "Glass!" og måten hun knuste Glass på gav meg inntrykk av at det var ødeleggelsen av Glass om var hensikten, mener Russell.

Han innrømmer riktignok at hans tolkning av situasjonen kan ha blitt fordreid av anti-Google protesten som Russell var i ferd med å forlate da brillene forsvant fra nesa, selv om han ikke tror angrepet var relatert til protesten.

Andre gang

Ifølge Mashable skal dette være den andre Glass-relaterte hendelsen på to måneder i byen. En annen journalist skal ha blitt angrepet i en bar etter hun tidligere på kvelden skal ha demonstrert hvordan smartbrillene fungerer til andre besøkende, ifølge Network World .

Ved stengetid skal flere i lokalet ha utrykt bekymring over at Glass filmet dem mot deres vilje, og flere skal ha ropt fornærmelser mot Glass-brukeren. Til slutt skal en ukjent mann ha revet til seg brillene.

Det hører også til historien at da journalisten tok opp jakten skal andre bar-besøkende ha stjålet vesken og mobiltelefonen hennes. Det vites ikke om hun fikk igjen noe av sakene sine eller om smartbrilllene til slutt ble ødelagt eller bare stjålet.

Sikkerhet