Global sikkerhetssjef

Global sikkerhetssjef

Howard Schmidt blir president i internasjonale Information Security Forum.

Professor Howard A. Schmidt er blitt valgt til internasjonale Information Security Forums (ISF) første president.

Til nå har medlemsorganisasjonen kun hatt en styreformann i toppen. Schmidt ble valgt på bakgrunn av sin brede erfaring og tyngde innen feltet informasjonssikkerhet. Han har jobbet over 40 år innen forsvar, politi og bedriftssikkerhet. Han har vært sikkerhetssjef hos Ebay og Microsoft, og ble oppnevnt av viseformann ved den amerikanske gruppen for beskyttelse av kritisk infrastruktur, og har vært sjef for CERT-programmet ved Departement of Homeland Security, skriver SC Magazine.

LES OGSÅ: Id-tyver stjal 40 millioner bankkort

- Informasjonssikkerhet er ikke lenger kun en teknisk utfordring, men er et bedriftskritisk område som hører hjemme på agendaen til et hvert styremøte. Jeg skal jobbe for å øke bevisstheten rundt informasjonssikkerhet i dag, fra cyberkriminalitet til den kravsetterlevelse. Bedrifter må innta et risikoperspektiv, og innse at informasjonssikkerhet er virksomhetsdrevet, ikke krisedrevet, sier Schmidt.

- Det er tydelig at Howards brede erfaring og kunnskap vil være et enormt bidrag til ISF og medlemmene. Han vil også spille en viktig rolle i våre ambisiøse planer om å spre ISF fra våre medlemmer i Europa og Scandinavia, gjennom Amerika og til Midtøsten, India, Afrika, Australia og Stillehavsområdet, sier styreformann Kim Aarenstrup i ISF til SC Magazine.

LES OGSÅ: It-avdelingen snoker i eposten din

Norske IT-sikkerhetsforum (ISF) må ikke forveksles som en del av internasjonale ISF. Den norske organisasjonen ble faktisk opprettet før internasjonale ISF. Det er likevel en del norske bedrifter som er medlemmer i internasjonale ISF, noe som er en kostbar affære.

LES OGSÅ: - Antallet ID-er må ned

Sikkerhet