God start for Infinigate

God start for Infinigate

Infinigate økte omsetningen med 35 prosent i første kvartal. Nå venter nyansettelser og nye markeder i Europa.

På konsernnivå økte Infinigate omsetningen med 35 prosent i første kvartal 2009 sammenliknet med samme periode i 2008. Sikkerhetsdistributøren omsetter nå årlig for rundt 100 millioner euro.

Thomas Hagelid, administrerende direktør for Infinigate i Norge, er alt i alt fornøyd med utviklingen så langt i 2009. Han kan ikke gå ut med tall for Norge, men sier Infinigate leverer sorte tall og at resultatene ligger på linje med konserntallene.

- Vi har den samme prosentveksten som hele konsernet og vel så det, og det er jo hyggelig i disse tider hvor vi ser at det er tungt. Mye av fotarbeidet som ble lagt ned i 2008, både stort og smått, begynner å bære frukter nå, sier han.

Tredobbel innsats

Thomas Hagelid forteller om et hektisk 2008 med mye møtevirksomhet og salgstrening av partnerne.

Han sier at selv om sluttkundene synes det er vanskelig å holde seg oppdatert på sikkerhetsfronten, er det ikke alltid like enkelt å få selgerne hos forhandlerne og systemintegratørene til å fokusere på dette området.

- Men det at vi har klart å trene forhandlerne opp til å ringe kunder og gjøre oppmerksom på siste nytt fra de ulike produsentene har resultert i at 2009 har startet veldig bra. Partnerne våre jobber dobbelt til tre ganger så lenge for å close ordrene, sier Hagelid.

Han forteller at den finansielle situasjonen har gjort at flere av de mindre forhandlerne går overende mens de store blir større.

- I det siste har vi mottatt konkurspapirer fra tre forhandlere. Det er tungt, og det er fordi mindre sluttkunder med en ruter og litt sikkerhet ikke kjøper noe de ikke må, sier han.

Dette er imidlertid ikke noe Infinigate merker på omsetningen. Konsolideringen blant de større forhandlerne tar igjen det som blir borte med de minste.

- I de store selskapene, både de private eller offentlige, blir budsjettene særlig på it-sikkerhet, backup og recovery stående, sier Hagelid.

Ansetter og ekspanderer

Takket være den gode starten på 2009 forventer selskapet å kunne avslutte det inneværende finansåret i mars neste år med gode resultater.

Den ventede veksten gjør at distributøren nå forbereder nyansettelser.

- Det betyr i Norge at vi kommer til å gjøre to til tre rekrutteringer i løpet av året. Det betyr ikke umiddelbart at vi tar opp nye leverandører, men at vi kommer til å styrke innsatsen på de leverandørene vi har, sier Hagelid.

Infinigate kjøpte i slutten av 2007 det tidligere Nocom Security Group, som hadde kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Infinigate har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Sveits og Østerrike, og nå fortsetter den geografiske ekspansjonen i Europa med nye oppkjøp.

- Det kan jeg ikke kommentere, men jeg vet at det er ambisjonen fra vår konsernsjef. Vi er ennå fryktelig små i forhold til de største konkurrentene våre, men det er gøy å se at vi får til det vi vil. Det gir jo selvtillit blant de 14 ansatte som er her, sier Hagelid.

LES OGSÅ: Nocom kjøpt opp

Sikkerhet