Godt marked for sikkerhets-apparater

Godt marked for sikkerhets-apparater

Markedet for spesialiserte sikkerhetsapparater er i sterk vekst, ifølge en ny rapport fra IDC.

IDCs oversikt over salget av sikkerhetsapparater (appliances) i Vest-Europa i andre kvartal viser at markedet er i sterk vekst. Ifølge rapporten nådde markedet en totalomsetning på 373,14 millioner dollar, noe som tilsvarer en økning på rundt 20 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

- Etterspørselen etter nye, høyhastighets sikkerhetsapparater har vært spesielt stor innen omfattende sektorer som bank og telekom, så vel som offentlig sektor, sier IDC-analytiker Romain Fouchereau.

LES OGSÅ: Pakkeløsning for mobil sikkerhet

Brannmur/VPN-markedet ble verdsatt til 106,57 millioner dollar i andre kvartal 2008, en økning på 24,8 prosent. Det har generelt sett gått relativt tregt med veksen i Vest-Europa innen dette området, men markedet har skutt fart i andre kvartal. Spesielt med tanke på apparater i de dyrere segmentene. Her leder Cisco an, etterfulgt av Juniper og Nokia.

Unified Threat Management (UTM) var det største markedet, med en totalomsetning på 113,3 millioner i siste kvartal. Innen dette segmentet er Fortinet markedsleder, mens Cisco og Watchguard innehar henholdsvis andre og tredjeplass.

LES OGSÅ: Neste generasjon WLAN-arkitektur

IDS-apparater (Intrusion Detection Solutions) nådde en omsetning på 6,61 millioner dollar i Q2, hvilket utgjør en nedgang på 33,7 prosent. Dette markedet vokser ikke lenger på grunn av overgangen til IPS-løsninger (Intrusion Prevention Solutions).

IPS-markedet vokste på sin side med 31,7 prosent, til 85,36 millioner dollar. Også her er Cisco markedsleder, mens IBM-ISS og Tippingpoint følger etter.

Les om:

Sikkerhet