Goodwill-stunt fra Sophos

Goodwill-stunt fra Sophos

Datasikkerhetsselskapet lokker privatkunder med gratis antivirus for Apple-maskiner.

Etter å ha opplevd en økning i sikkerhetstruslene til Applemaskiner tilbyr datasikkerhetsselskapet Sophos nå et gratis antivirusprogram for Mac.

- Tradisjonelt har cyberskurkene holdt seg unna Mac-maskiner, men nå har dette begynt å endre seg, forteller Björn Käcke, Sophos administrative direktør for Norden og Baltikum, til IT-Bransjen.

- Tiden moden for privat tilbud

- Apple er attraktivt hos forbrukere og på arbeidsplasser, og etter å ha hatt et antivirustilbud til bedriftskunder følte vi nå tiden var moden for å tilby et privat alternativ.

Programmet krever ingen registrering og har ingen tidsbegrensning, og det er tilgjengelig for Mac-brukere over hele verden. Antivirusprogrammet skal beskytte mot all kjent skadelig kode, som ormer, spionprogram, virus og trojanske hester, og det tar sikkerhetstrusler for både Mac og Windows.

Goodwill-stunt

Programvaren ligger allerede klar for nedlasting på selskapets sider. Et tilsvarende antivirustilbud, som også dekker maskiner på hjemmekontor, finnes allerede for bedriftskunder. Men i motsetning til privatpersoner må bedrifter betale for antivirusprogrammet.

- Vi tilbyr nå et bra produkt helt gratis, som vil holde brukerne helt beskyttet, forteller Käcke.

Han innrømmer også at det kostnadsfrie tilbudet også bringer med seg fordeler for Sophos.

- Forhåpentligvis kan vi også få litt goodwill fra forbrukerne. Slike tiltak kan også hjelpe til i merkevarebyggingen, og hjelpe til å gjøre navnet vårt kjent, sier han.

Sikkerhet