Google advarte alle mot alt

Google advarte alle mot alt

En skråstrek skapte problemer for millioner av nettbrukere i helgen.

Verdens største søkemotor, Google, fikk trøbbel i helgen.

Mellom klokken 21.30 og 22.30 fredag kveld (tidlig lørdag morgen i USA) fikk verdens nettsøkere seg en overraskelse. Uansett hvilke sider man gikk inn på via søkemotoren, fikk man opp en melding om at siden kunne være skadelig for datamaskinen.

- Dette var selvfølgelig en feil, og vi beklager problemene vi har gitt våre brukere, skriver Marissa Mayer i Google på sin blogg.

LES OGSÅ: Slik leser du Gmail uten nett

Siden som advarte brukerne, skal egentlig bare komme opp når man forsøker å gå inn på en side som faktisk kan være skadelig for maskinen. Dette avgjøres ved å sjekke en liste med skadelige sider, som Google blant annet oppdaterer i samarbeid med organisasjonen Stopbadware.org.

Organisasjonen har en lenke på advarselen til Google, og Stopbadware.org knelte da millioner av Google-brukere ville inn på siden og se hva det hele dreide seg om.

- Hva var det egentlig det hele dreide seg om?

- Helt enkelt: Menneskelig feil, skriver Mayer.

LES OGSÅ: Google sprer falsk programvare

I listen over skadelige nettsteder lurte "/" seg med som et element som aktiverte Googles advarsel. Skråstreken er som kjent med i samtlige nettadresser, og dermed gikk det som det gikk.

Feilen ble raskt oppdaget, og det hele varte bare en times tid. Men Google er en gigant, og som sagt så var millioner av brukere innom på den korte tiden det varte.

- Dette skal ikke gjenta seg, lover Mayer i Google.

LES OGSÅ: Får du det du betaler for?

Sikkerhet