Google-bilen leste privat epost

Google-bilen leste privat epost

Google ber om unnskyldning for innsamling av passord.

I et blogginnlegg på fredag avslørte Google at selskapet har samlet inn store mengder med informasjon fra trådløse nettverk i både USA og Europa. Informasjonen ble samlet inn ved hjelp av bilene som brukes for å ta gatebilder til karttjenesten, Google Street View.

Google havnet i søkelyset i vår etter at det ble oppdaget at selskapet også sniffet informasjon fra private trådløse nettverk.

Google innrømmet feilen og bedyret at det hele var et resultat av en programmeringsfeil, og at det kun var snakk om "fragmenter" av informasjon, som ip-adressser fra de private trådløse nettene.

Innrømmer skyld

Undersøkelser viste imidlertid at Google til og med samlet inn personers passord til ulike nettjenester.

I fredagens blogginnlegg erkjenner Google at selskapet også i enkelte tilfeller samlet inn hele epostmeldinger, webadresser og passord fra trådløse nettverk som blir brukt av privatpersoner. Innsamlingen har foregått helt siden 2007, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Legger seg flat

- Våre undersøkelser viser at det i enkelte tilfeller ble samlet inn hele epostmeldinger, nettadresser og passord. Vi vil slette denne informasjonen så snart som mulig og ber om unnskyldning for at vi samlet inn informasjonen. Vi har nå innført nye mekanismer som skal garantere brukernes integritet bedre, skriver Googles Alan Eustace som er sjef for forskning og utvikling i selskapet.

Samtidig som Google kom med ”tilståelsen”, ble det offentliggjort at selskapet har ansatt Alma Whitten som ny sjef for å håndtere og verne brukernes privatliv. Whitten har jobbet med integritetsspørsmål hos Google de siste to årene.

Google sa også at de generelt vil stramme opp sine rutiner for å ”verne om privatlivet”.

Sikkerhet