Google gir seg i sniffesaken

Google gir seg i sniffesaken

Gir fra seg wifi-dataene, men vil patentere teknologien bak.

Google tok ikke bare bilder av gatene da de kjørte rundt i Europa for å samle inn data til deres Street View-tjeneste.

Bilene sniffet også opp sensitiv data fra trådløse nett de kjørte forbi. De skulle egentlig bare sniffe opp id-en til de trådløse nettene, men på usikre nett fikk de også med seg deler av dataen som ble sendt på disse.

Myndighetene i Tyskland, som først oppdaget sniffingen, har bedt Google gi dem informasjonen som ble fanget opp, noe Google da nektet. Nå snur selskapet, og i løpet av noen dager skal myndighetene få se hva Google virkelig fikk vite om datatrafikken i Tyskland, og dermed også hva slags type data de snappet opp i Norge. Det melder Financial Times.

"Dummet oss ut"

- Vi dummet oss ut, la oss være veldig klar på akkurat det, sier Google-direktør Eric Schmidt til avisen.

- Om man er ærlig om sine tabber, er dette den beste måten å sikre seg mot at de skjer igjen.

Også myndighetene i Spania og Tyskland får utlevert data. Datatilsynet i Norge har også vært i kontakt med Google, men bare krevd at dataen skal slettes.

"Bevisst sniffing"

Samtidig som Google vil gi fra seg data, kommer det frem at sniffingen kan ha vært bevisst. Og ikke nok med det; Google vil patentere teknologien bak.

I et sivilt søksmål fra to amerikanere som likte dårlig at Google sniffet informasjon fra deres trådløse nett, kommer det frem en patentsøknad Google skrev for halvannet år siden. Her skisseres teknologien som brukes for å sniffe seg frem til trådløse nett og lagre id og koordinater på kartet, som videre kan brukes til å bestemme hvor folk befinner seg i Google karttjenester uten GPS.

Advokatene mener at teknologien bevisst inneholder løsninger for å sniffe mer enn bare id fra nettene, noe Google nekter for. De mener det hele var en feiltakelse.

Sikkerhet