Google helkrypterer Gmail

Google helkrypterer Gmail

Trapper opp https-satsningen etter å ha blitt hacket.

Google har flyttet alle brukerne til en mer sikker protokoll. Til nå har http vært standard og https vært valgfritt ved lesing og skriving av epost, men nå blir https standard. Fra før har Google benyttet https for alle i innlogginsprosessen.

Mer https-kryptert trafikk krever mer ressurser og blir dyrere for Google å tilby, men selskapet har også fått kritikk for å ikke ha det som standard.

Nyheten kommer rett etter at Google har blitt hacket i Kina, men Google har ikke nevnt hvorvidt innføringen av https er en konsekvens av sikkerhetsbruddet.

- I starten lot vi det være opp til deg, ettersom den negative siden er at det gjør eposten tregere fordi dataene ikke overføres like raskt som når de er ukryptert. Men de siste månedene har vi sjekket ut sikkerhet versus hastighet-problemstillingen og bestemt oss for at det var riktig og slå på https for alle, skriver Google i en blogg.

Det skal i utgangspunktet være en smertefri operasjon for sluttbrukere, men folk som bruker Gmail når de ikke er på nett kan få utfordringer. Det finnes imidlertid en måte å omgå disse problemene, og Google har lagt ut en lenke om dette her.

Google har også lagt ut en norsk melding om grepet.

Les om:

Sikkerhet