Google med dusør til nettjegere

Google med dusør til nettjegere

Det kan lønne seg å finne et sikkerhetshull i Gmail eller Youtube.

Nå kommer oppfølgeren til dusørprogrammet for nettleseren Chrome. Nå vil Google teste ut pengepremier for alle som finner hull i selskapets netttjenester.

Du for eksempel tjene penger på sikkerhetshull i Gmail, Google Docs eller Reader og alle andre sårbarheter som hører hjemme på enten *.google.com, *.youtube.com, *.blogger.com eller *.orkut.com.

For å få muligheten til å håve inn mellom 500 og 3133,7 dollar (2924 kroner – 18329 kroner etter dagens valuta), må hullets finner først i all diskresjon varsle Google personlig. Jo verre hull du finner, jo mer får du betalt. 31337 er en nerdete måte å skrive ordet elite (ElEET) på, så er feilen ekstraordinær kan du ende opp med hele 18329 kroner.

Spilleregler

Og selskapet er god for pengene. Etter at et tilsvarende program ble lansert for nettleseren Chrome i januar, har selskapet betalt ut rundt 50 dusører, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Det er imidlertid et par regler å forholde seg til. Google vil helst unngå at alle nå går inn for å hacke dem på ulovlige og forstyrrende måter. Derfor gir de ikke dusør for ”hull” som består av tjenestenektangrep, eller for hull innenfor Googles bedriftsnettverksinfrastruktur.

Kun egne konti

Søkemotoroptimaliseringstriks, hull i Google-brandet merkevare som er lagret av tredjepart eller hull i nylig oppkjøpte nettkonsepter gjelder heller ikke. Søkemotorgiganten oppfordrer også folk til å ikke bruke automatiserte verktøy for å jakte på sårbarhetene. Du får heller ikke angripe andres konti, kun din egen eller en egenopprettet testkonto, ifølge Googles blogg.

Så langt finnes det ingen tilsvarende programmer for Google-produkter som Android, Picasa og Google Desktop.

Les om:

Sikkerhet