Google Now kommer til pc-en

Google Now kommer til pc-en

For noen automatisk tilpasset hjelp der du er, for andre enda mer nærgående Google-mas.

Konteksthjelpetjenesten Google Now blir en del av nettleseren Chrome de nærmeste ukene. Dermed kan tjenesten som har vært tilgjengelig i Apple-Ios og Android-drevne telefoner også komme til din nærmeste større skjerm også.

Dette melder Google i en bloggartikkel om tjenesten.

Konteksthjelp på automatikk

Google Now gir brukerne en mulighet til å få levert få informasjonsbilder relatert til hvor de er og hva de foretar seg. Tjenestene kombinerer informasjon fra alle nettjenestene knyttet til Gmail-identiteten din med avanserte søk.

I nyere smartere enheter hentes også informasjon om hvor man er fra nettverkskopling og gps til å gi informasjon koplet til geografisk plassering.

Resultatet er små informasjonsvinduer der brukeren får en jevn strøm av kalenderavtaler, bursdager, forsinkete fly, veivisere og tips om kampanjer og restauranter.

For den som mener en eller annen idrett er viktig, blir det også mulig å få resultateter levert fortløpende i slike små informasjonsvindu.

Det er brukerne av Windows- og mac-pc-er og Chromebook-klienter som kan se fram til disse nye mulighetene. Tjenesten må aktiveres, og i teorien er det mulig å ha en Google-konto for dette og ha en som ikke har dette aktivert.

Forbereder personlig nærteknologi

Google Now er en sentral komponent i annonseringen i forrige uke av Google Android Wear for smart, personlig teknologi («wearables»).

Det ligger en gjensidighet i løsningen også. Jo dypere man er involvert med tjeneste- og informasjonsøkosystemet til Google, jo mer detaljert og tilpasset informasjon vil man få tilbake.

Tjenesten vil i starten gi informasjonsvinduer på engelsk, men alle språk støttet i Chrome vil etter hvert bli støttet.

For den som ikke vil ha denne funksjonaliteten, så er dette mulig. Du kan la være å logge deg inn i Google-nettverket via Chrome, eller la være å aktivere Google Now, eller velge en annen nettleser eller leverandør av noen eller alle nettskytjenester.

Les om:

Sikkerhet