Google øker hackerpremie

Google øker hackerpremie

Tilbyr en million dollar i belønning til de som kan finne og utnytte et sikkerhetshull i Chrome.

Det er i anledning sikkerhetskonferansen CanSecWest at Google har gått ut med det tilsynelatende rause tilbudet til klodens klåfingrede kodeskribenter: En million dollar skal deles mellom de som kan skrive fungerende hack som utnytter et sikkerhetshull i webbrowseren Chrome.

- Å utnytte et sikkerhetshull er veldig mye mer jobb enn å finne og rapportere om en potensiell sikkerhetsrisiko, skriver Chris Evans and Justin Schuh i Chrome-sikkerhetsteamet på Google-bloggen Chromium.

Mange små potter

Men skal du få en hel million må du være over middels ivrig. For de betaler 60.000 dollar for en fullt utnyttelse av sikkerhetshull, 40.000 dollar for en "delvis utnyttelse", og 20.000 for et hack som utnytter et sikkerhetshull i en annen plattform mot Chrome. For eksempel ved å utnytte en bug i Flash eller Windows.

Og vinnerne får en Chromebook på kjøpet.

På den andre side, konferansen foregår i Vancouver i Canada 7-9 mars, så hvis du ikke befinner deg i området er det kanskje like greit å bruke kodeferdighetene til noe annet. Nettleserleverandørene opererer riktignok også med dusørprogram, selv når det ikke er hackerkonferanse i Vancouver.

Les om:

Sikkerhet