Google oppdaterer Chrome

Google oppdaterer Chrome

Lapper 30 feil og gir deg "Instant Pages" i stabil utgave av Chrome 13.

I går slapp Google nettleseren Chrome 13 i stabil utgave, og betalte samtidig ut den tredje største sammenlagte dusøren noensinne til folk som har tipset sikkerhetsteamet om sårbarheter i nettleseren, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Instant Pages

Google har pakket de 30 feilrettingene i én oppdatering til Chrome 13, og inkluderer samtidig Instant Pages-funksjonen til den stabile utgaven av nettleseren. Instant Pages forhåndslaster en del søkeresultater for å gjøre nettsurfingen raskere, og selskapet hevder funksjonen kan kutte flere sekunder av tiden det tar å presentere en del søkeresultater.

Betautgaver av Chrome har hatt Instant Pages siden midten av juni, men funksjonen er nå for første gang inkludert i den stabile utgaven av nettleseren. Funksjonen kan skrus av og på av brukeren, i preferansefanen velger du ”under the hood” for å kontrollere dette.

14 av de 30 sårbarhetene som nå er lappet er rangert i kategorien ”høy”, den nest mest alvorlige kategorien i Googles fire-trinns rangeringssystem. 9 svakheter rangeres ”middels”, og de resterende 7 rangert ”lav”.

Ingen av sårbarhetene rangerte i kategorien ”kritisk”, som vanligvis brukes til å klassifisere feil som gjør det mulig for en angriper å omgå Chromes sikkerhetssandkasse. Google har lappet flere kritiske feil i år, forrige gang var i april.

Tredje største dusørutbetaling

Google betalte 16.000 dollar i dusør til 10 sikkerhetsforskere som rapporterte 17 av sårbarhetene som nå er lappet, inkludert 7.500 dollar til sikkerhetsforskeren ”miaubiz”, og 2000 dollar til en annen hyppig bidragsyter ved navn Sergey Glazunov.

Siden 1. januar har miaubiz tjent 22.500 dollar i dusører for sårbarheter han har funnet i Chrome.

Gårsdagens utbetalinger var Chromes tredje største, og matchet nesten rekorden på 16.500 dollar satt i april. Sammenlagt har Google utbetalt over 110.000 dollar i dusører til sikkerhetsforskere så langt i år.

Du kan laste ned Chrome 13 og lese om flere av nyhetene her, dersom du allerede bruker Chrome oppdateres nettleseren automatisk.

Sikkerhet