Google sniffet passord og epost

Google sniffet passord og epost

Kamerabilen fanget inn mer enn bare fragmenter fra trådløse nettverk.

Den Franske nasjonalkommisjonen for it og frihet (CNIL) har sjekket ut hva Googles kamerabil egentlig fanget opp på sin kjøretur. De igangsatte en etterforskning av dataene forrige måned, og har så langt funnet ut at både passord og eposter har blitt sanket inn.

Det var 14. mai Google innrømmet at deres kamerabiler for Street View også inneholdt en boks som samlet inn informasjon om ukrypterte, trådløse nettverk. Selskapet har forklart at de egentlig bare ønsket å sanke inn identitet og lokasjon over åpne, trådløse nett i forbindelse med en tjeneste de har, men at en inkurie førte til at også data ble samlet inn.

Google bedyret at bilen bare endte opp med å samle inn fragmenter av informasjon, blant annet fordi bilen var i bevegelse og fordi den byttet kanal fem ganger i sekundet. Men med dagens trådløsutstyr som er kapable til gode hastigheter, har mange ment at en femtedel av et sekund kan være nok til å få mer enn bare fragmenter.

Analysert

Det er det CNIL nå har bekreftet etter å ha analysert Googles data. Men CNIL har ikke noen plan om hvordan de skal agere.

- Det er fremdeles for tidlig å si hva som vil skje som et resultat av denne etterforskningen. Men vi kan allerede slå fast at Google faktisk samlet passord til epostadresser og utdrag fra eposter, melder CNIL ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Latitude-trøbbel

Også Spania og Tyskland har bedt om innsyn i opplysningene som ble fanget inn, men CNIL ble det første byrået som faktisk fikk det.

Google har også fortalt CNIL at dataene skal brukes til tjenester som Google Maps og Google Latitude, som lar brukere automatisk oppgi sin posisjon til venner samt spore andre som deler samme posisjon. Dette er blant sakene som har opptatt CNIL, ettersom Google foreløpig ikke har fått godkjenning for hvordan selskapet håndterer data relatert til Latitude-tjenesten i Frankrike.

Sikkerhet