Google sprer falsk programvare

Google sprer falsk programvare

Falske versjoner av kjente programmer kjøper annonser hos søkegiganten.

Google Adwords lar hvem som helst kjøpe seg god plassering når folk søker på emner hvor det kan tilbys tjenester. Søker du på møbler i Norge, får du for eksempel opp en sponset lenke til skattekammeret.no.

Men ikke alle som kjøper slik plassering har like ærlige hensikter. Programmerere med heller tvilsomme hensikter har nå kjøpt seg reklameplass.

Skaperne av pakkeprogrammet Winrar advarer nå mot falske versjoner av programmet, som skaperne sprer ved å kjøpe seg reklameplass hos Google.

Falske sider

Zdnet forteller at brukere som søker etter Winrar får opp en sponset lenke som fører dem til en falsk Download.com-side. Laster man ned denne Winrar-versjonen, får man etterhvert meldinger om at man bør søke etter trusler på maskinen, og man blir sendt til flere falske sider med falske sikkerhetsprogrammer.

Også firmaet Zango kjøper seg annonseplass, som lokker folk til det som skal være Winzip og Winrar, men i virkeligheten gir brukerne adware.

Eksemplene skal bare være toppen av isfjellet, men heldigvis ser det ikke ut som man får opp disse falske annonsene når man nå søker på Google i Norge.

Les om:

Sikkerhet